català  |  español  |  english


Ago102012

Protegeix la teva privacitat amb Nixory


Nixory

Elimina les cookies de sguiment amb Nixory

En alguna ocasió t’has demanat per què de cop i volta la majoria d’anuncis a les webs que visites estan relacionats amb pàgines i productes que has visitat recentment?

El motiu són les cookies de seguiment.

Les cookies de seguiment, o tracking cookies en anglès, són cookies que emmagatzema el navegador web al visitar determinades pàgines web i que poden ser usades per a elaborar un perfil dels nostres hàbits de navegació.

El més habitual és que siguin usades per anunciants amb l’objectiu d’oferir una publicitat més focalitzada però per contra, també poder ser usades per a elaborar un seguiment detallat de l’activitat de l’usuari a les webs d’Internet.

El navegador Mozilla Firefox ha sigut el primer en proporcionar una opció per a informar a les webs que visitem que no volem que s’usin les cookies de seguiment. Per a activar aquesta opció, hem d’obrir el panell de preferències del Mozilla Firefox i en la secció de Privadesa, podrem activar aquesta copció.

Tot i així, encara són poques les pàgines que respectin opció.

Una opció molt efectiva i senzilla és utilitzar el Nixory, que és una petita aplicació que funciona per a Windows, Linux i Mac OS X, i que d’una manera molt fàcil ens eliminarà les cookies de seguiment.