català  |  español  |  english


Abr122016

La abadía del crimen extensum, més que un remake


La abadía del crimen és considerat per a molts com el millor videojoc espanyol creat durant l’època dels ordinadors personals de 8 bits, entre finals dels 80 i principis dels 90. Era un joc avançat al seu temps, res a veure amb els arcades de l’època, on hi destacava una ambientació molt especial, uns gràfics extraordinaris per a l’època i una trama complexa on els personatges es desenvolupaven amb una certa pseudo-intel·ligència.

img_0002

Tot i no ser el primer videojoc realitzat en perspectiva isomètrica, el que era únic era la coherència arquitectònica de l’escenari i el fet que el punt de vista de la càmera anés variant li dotava d’una credibilitat a l’abadia com a escenari impensable en l’època dels Amstrad i Spectrum.

El joc original va ser creat l’any 1987 pel programador Paco Menéndez i el grafista Juan Delcán en un Amstrad CPC i va ser distribuït inicialment per Mister Chip i posteriorment per Opera Soft a on es van desenvolupar la resta de versions per als altres ordinadors.

Està basat en la novel·la El nom de la rosa d’Umberto Eco, en el joc ens posem a la pell del frare franciscà Guillermo d’Occam i el seu deixeble Adso de Melk que han d’investigar les morts d’uns monjos que es produeixen a l’abadia. La abadía del crimen era un joc considerat com a molt difícil pel fet que sense una guia era molt difícil resoldre la investigació, ja que donava molt poques pistes al jugador.

Tot i que les crítiques de l’època van ser unànimes lloant-lo com al millor videojoc del moment, comercialment no va funcionar i segurament aquest va ser un dels factors pels quals no es realitzés una versió internacional del joc. Tot i així, posteriorment sí que ha rebut els reconeixements que mereixia i s’han realitzat dos remakes, un per a MSX2 de Manuel Pazos i el més conegut fins ara per a Windows d’Antonio Giner.

Des del 2007 Daniel Celemín ha realitzat diversos intents infructuosos per a realitzar un remake millorat de l’original. Al 2014 ha aconseguit la col·laboració de Manuel Pazos, que ja havia realitzat el remake per a MSX2 i havia desensamblat el codi original, i el projecte ha avançat i finalment s’ha completat fa unes setmanes.

La abadía del crimen extensum és més que un remake de l’original ja que aporta moltes novetats, l’abadia és més gran tot i basar-se en l’original i ofereix nous escenaris alguns basats ens el de la pel·lícula. S’han afegit nous personatges i situacions basades tant en el llibre com en la pel·lícula, els personatges han sigut caracteritzats com a la pel·lícula i inclús el to del murmuri dels diàlegs es basa en el del doblatge en castellà de la pel·lícula. També es molt destacable la música creada per David Cañadas.

Per als coneixedors del joc original, no es pot negar que ha sigut realitzat amb una estima i detall inqüestionables i segur que en gaudiran de reviure les sortides nocturnes vigilant que no t’atrapi l’abad.

Per als nous jugadors aporta facilitats tant en el control dels personatges com en la jugabilitat, a diferència de l’original, les pistes són més accessibles i si el protagonista està en un escenari a on ha de descobrir alguna cosa, el temps es congela per a donar-li temps, cosa que no succeïa en l’original.

El joc està disponible gratuïtament a la seva web, i està disponible per a Linux, Windows i Mac OS X, L’únic requeriment és el de tenir instal·lat la darrera versió de Java. En la descàrrega també s’hi adjunta un manual en PDF.


Mar192016

Extens participa en l’organització del torneig de League of Legends del Casal de Joves de Ferreries


El passat 11 i 12 de Març es va celebrar el primer torneig de League of Legends a Menorca organitzat pel Casal de Joves de Ferreries dintre del programa Alternanits. També es van organitzar partides en xarxa d’altres videojocs.

Extens va participar en el muntatge de la infraestructura de la xarxa informàtica amb dos servidors proxy cache per optimitzar l’ús de l’ample de banda proveït per dues connexions de fibra òptica proporcionades per la companyia Fibralink, i en la instal·lació i optimització dels equips.

En el torneig de League of Legends hi van participar més de 60 jugadors dividits en 12 equips procedents de diverses poblacions menorquines, que havien de superar una fase de grups i eliminatòries. Finalment, l’equip “One r man” va ser el guanyador.

També és important destacar el companyerisme i bon ambient que hi ha haver durant el desenvolupament del torneig i les ganes de tornar a participar en una nova competició.


Mar022015

Extens compleix 10 anys!


10 anys!

Des d’Extens no ens ho sembla, però ja han passat 10 anys des de que vam celebrar la inauguració i obertura el passat 28 de febrer de 2005.

Durant aquest temps hem ofert diversos productes i serveis informàtics i també en disseny gràfic tant a particulars com a empreses de tot tipus. Hem desenvolupat solucions a mida, ens hem especialitzat en la creació de pàgines web, manteniment de xarxes i servidors, i també en formació.

Volem agrair a tots els nostres clients la confiança que ens han dipositat durant aquests 10 anys i que ens han permès arribar fins aquí.

El nostre desig per als propers anys és el de poder continuar resolvent els problemes i les necessitats dels clients, i facilitar l’accés a l’evolució del món tecnològic.


Oct232014

Extens es trasllada


Extens s’ha traslladat al carrer Pare Huguet, 19 de Ferreries, són  poc més de 150 metres des de la ubicació anterior, però tot i així ens permet estar més ben situats i propers.

Des la nova ubicació continuarem oferint els serveis i productes que ens han caracteritzat durant tots aquests anys, esperant poder satisfer de la mateixa manera als nostres clients.