català  |  español  |  english


Ago162012

Modernitza el teu Android amb Holo Launcher


És un fet que actualment la majoria de dispositius amb el sistema Android encara utilitzen la versió 2.3, també coneguda com a Gingerbread.

Un dels motius principals és que en la majoria dels casos els fabricants no ofereixen actualitzacions per a versions superiors, com a la 4.0, o 4.1 i l’altre és que encara molts dels terminals que estan disponibles actualment ho fan amb la versió 2.3.

Si sou dels qui el vostre fabricant no us ofereix actualitzacions i no us atreviu a instal·lar el Cyanogenmod o altres roms alternatives, una opció molt més fàcil és instal·lar-vos el Holo Launcher.

El Holo Launcher és un llançador basat en el de la versió 4.0, Ice Cream SandWich, que us permetrà gaudir de l’aparença i algunes de les seves característiques en les versions anteriors 2.2 i 2.3.

De llançadors que emulin l’aparença de les noves versions no és cap novetat, la diferència és que el Holo Launcher està basat sobre el mateix codi font original del 4.0 i li permet implementar algunes de les característiques i mantenir-ne el feeling, i per tant no és només un tema.

És molt habitual que els principals fabricants ofereixen llançadors personalitzats, com el TouchWiz en el cas de Samsung o el HTC Sense, en el cas d’HTC, entre d’altres, i la veritat és que les crítiques no els han sigut del tot favorables, ja que si bé és cert que omplen algunes mancances del llançador original, en els casos de l’Android 2.2 i 2.3, per altra, el seu consum de recursos és superior i en alguns casos el seu funcionament no és òptim.

En canvi, quan fa un any es va presentar l’Android 4.0, una de les característiques amb més bona acollida va ser que el llançador millorava molt, tant en funcionalitats com en rendiment al de versions anteriors, o el proporcionat pels fabricants.

Aquesta és una de les característiques que ens agrada del Holo Launcher i és que proporciona noves característiques sota l’aparença més moderna i a més mantenint un bon rendiment.